הכשרת מטבחים
יהודי אוכל מזון כשר. המילה העברית "כשר" משמעותה "מתאים, ראוי". חוקי הכשרות מגדירים את דברי המאכל הראויים לאכילה עבור היהודי. חוקי הכשרות ניתנו לעם ישראל על ידי הקב"ה כבר בהר סיני.
במשך 4000 שנות ההיסטוריה של העם היהודי, השמירה על הכשרות היוותה סימן מובהק לזהות היהודית, אולי אף יותר מכל מצווה אחרת. חוקי הכשרות מדגישים, שיהדות הינה הרבה יותר מ"דת" במובן השגרתי של המילה. ליהודי, קדושה היא לא משהו השמור רק למקומות קדושים, לשבתות ולחגים. החיים עצמם הם קדושה, ומטרת החיים להחדיר קדושה בעולם, ואפילו בשעת האכילה.
אין זה מספיק לקנות אוכל כשר, גם המטבח צריך להיות כשר. כל הכלים ומשטחי העבודה אמורים לשמש לאוכל כשר בלבד; במטבח יש צורך לשתי מערכות נפרדות – אחת לצורך אכילת מאכלי בשר והשניה למאכלי חלב. לא רק הפרדת כלים, אלא הפרדה מוחלטת גם של תאי התנור, סירים, סכו"ם, משטחי עבודה ואפילו מפות השולחן.
כדי שהמטבח יהיה כשר, יש צורך להכשיר את הכלים ולקבל הדרכה מפורטת על כל החוקים השונים. במידה והנכם מעוניינים להפוך את מטבחכם לכשר,
כתובת דוא"ל זו מוגנת מפני spambots, יש לאפשר JavaScript על-מנת לראות את הכתובת
, ונסייע לכם בכך. כיום, הדבר אינו דורש מאמץ רב כבעבר, וזאת עם התפתחותה של הטכנולוגיה.
למידע נוסף אודות 'כשרות' - הקש כאן .
|